Acasă Contact
Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu" Matei IV, 4
 
  • Biserica Sfânta Treime - Pitești
  • Vedere panoramica+
  • Pictura murală
  • bootstrap slider
  • Pictura murală
Biserica Sfânta Treime - Pitești1 2 3 Vedere panoramica+4 Pictura murală5 6 Pictura murală7 Pictura murală8
image slider jquery by WOWSlider.com v7.8
 
 
 
 
         
 

 

Cu ocazia proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2014 ca an omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, moment de mare însemnătate misionară s-a desfăşurat în cadrul întregii Patriarhii concursul "Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine" organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 8712/2011), de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie - 21 mai 2014.
Parohia "Sfânta Treime" din Piteşti reprezentată de P.C. Pr. dr. Dumitrescu Horia în calitate de coordonator al proiectului de educaţie social-filantropică a participat la această chemare prin organizarea proiectului "Spre iertarea păcatelor şi viaţa de veci" având ca scop principal imbogatirea cunostintelor teologice ale participantilor la proiect cu privire la Taina Sfintei Euharisti, prin sustinerea in fiecare zi de vineri a unor cateheze avand ca tema invatatura ortodoxa cu privire la Sfânta Euharistie, primirea Sfintei Euharistii atat de catre grupul tinta cat si a unei parti din participantii la proiect.
Proiectul isi propune promovarea iubirii milostive a aproapelui în rândul tinerilor, prin implicarea tinerilor din cadrul grupei de cateheză şi a tinerilor ce participă la slujbele săvârşite la biserica Sfânta Treime din Piteşti.
Ca beneficiari ai acestui proiect au fost alese două cazuri cu specific diferit atât ca vârstă, cât şi ca probleme întâmpinate si anume:
Sorescu Cristinel, domiciliat în comuna Mosoaia, sat Batrani (vezi foto 1 si 2), nascut la data de 08. 03.1960, suferind de spondilodiscartroza C-D-L, coxartroza bilaterala, senoza canal vertebral C4, tetrapalgie niv. C4 Frankel. Domnul Sorescu Cristinel trebuie sa urmeze sedinte de kinetoterapie recuperatorii si are nevoie de internare. Pentru toate acestea veniturile pe care le are (ajutor social de la primarie) nu ii ajung in vederea transportului, achizitionarea celor necesare terapiei de recuperare, cumpararea celor necesare internarii si ulterior a medicamentelor pentru recuperare. Drept pentru care a solicitat ajutorul parohiei "Sfanta Treime" din Pitesti (cererea fiind atasata alaturi de celelalte acte justificative).
Ion Alexandra, domiciliata în municipiul Piteşti, strada Ştefan cel Mare nr. 19 (vezi foto 3 si 4),, în vârsta de 90 de ani. Trăieşte in condiţii greu de imaginat pentru secolul XXI, din mila câtorva vecini, cu greu se deplasează cu ajutorul a doua bastoane. Cu toate acestea credinţa in Dumnezeu nu a părăsit-o nici o clipa, ci mai mult creste rugându-se neîncetat pentru mila lui Dumnezeu.
Familia Tinca Florina, familie cu cetatenie roamana de etnie rroma, familie domiciliată în comuna Golesti, sat Uliţa Gării, familie cu şapte copii si cu un singur venit obţinut prin prestarea muncilor sezoniere. Familia Tinca, mama si câţiva din copii au participat si participa la slujbele bisericii "Sfânta Treime", la catehezele ţinute în perioada Postului Mare.

familia_tinca impartasirea_copiilor casa_ion_alexandra ion_alexandra casa_ion_alexandra_1 casa_sorescu_cristinel sorescu_cristinel sorescu_cristinel_1 jquery lightbox frameby VisualLightBox.com v6.1

Proiectul s-a realizat cu efortul, munca, dragostea şi iubirea milostivă a copiilor participanţi la proiectul Alege Şcoala derulat în cadrul Parihiei "Sfânta Treime", a elevilor de la Şcoala Generală nr. 8 care sub îndrumarea doamnei profesoare Patru Stefania participă la Sfintele Liturghii săvârşite la biserica noastră şi in timpul catehezelor au sustinut momente literare; a copiilor de la grădiniţa Kinder Strumpf din Piteşti care au realizat felicitări şi mărţişoare cu ocazia zilelor de 1 şi 8 Martie; a copiilor din centrul de plasament CTF Găvana care au realizat diverse obiecte decorative. Aceste activităţi desfăşurate în perioada 27 februarie - 23 martie 2012 au reuşit să sensibilizeze credincioşii parohiei care au donat banii necesari bugetului prezentului miniproiect educativ social-filantropic.
Studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Sfânta Muceniţă Filoteia, Specializarea Artă Sacră au avut iniţiativa organizării unei expoziţii de icoane şi obiecte decorative cu vânzare pentru strângerea fondurilor necesare derulării activităţii proiectului.
Mulţumim partenerilor sociali care ne-au fost alături: Facultatea de Teologie Ortodoxă, Sfânta Muceniţă Filoteia, Specializarea Artă Sacră; Grădiniţa Kinder Strumff; CTF Găvana; Asociaţia "Sprijin pentru Viaţă"; Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România - A.S.C.O.R., filiala Piteşti.
Proiectul acesta nu se încheie aici, copii participanţi manifestându-şi dorinţa de a continua să săvârşească fapte de milostenie pentru toţi cei care au nevoie de ajutorul nostru al tuturor, dorind în acelaşi timp să devină un exemplu de urmat pentru părinţii lor, pentru cei care îi cunosc şi au posibilităţi mult mai mari decât ei să devină "samarineni milostivi" pentru cei abandonaţi de societate şi de semeni la marginea drumului.

Pr. dr. Dumitrescu Horia

           
Acasă | Istoric | Sfinte Moaşte| Sfânta Treime | PreoţiProiecteFotoArticole | Donaţii | Legături | Contact
© 2009 Parohia Sfânta Treime Piteşti. webmaster: Pr. Octavian Duminică tavydum@gmail.com